Здравейте. Моите проблеми със селето май се решиха. Майстора смени едно реле което беше поизгоряло и засега върви без никакви проблеми. Но когато сваля от висока на ниска предавка нещо скоростите хъркат доста сериозно.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Selespeed - приказки с картинки
Collapse
X
-
След един неуспешен опит началото на август за подмяна на сферата със Ситроенска и пълното блокиране на Селето благодарение на телефонната помощ от страна да Добромирски колата тръгна.
Няколко дена след това ЧУДО,Селето започна да работи като по книга без да е сменяно нищо по него,да ама чудото продължи до миналата седмица.
Първо почна със стария номер,спирам на светофар,светка лампичката за Селето,изключва се от скорост и 10-15 минути не вкарва скорост без бой(като я тресна по калника там където е помпата,включва на момента,внимавайте с удрянето,малко поизкривих калника),така бе само един ден.
Сега нов номер прави,карам,почва да пиука и да свети лампата за Селето,не се изключва редовно като спра от скорост а и ако се изключи включва без проблем,но лампата си свети и си пиука,включва се пиука за 10 км може и 5-10 пъти да го направи този номер.
Важно е да спомена,че чувам помпата да работи постоянно,чувам я на 5-10 секунди,когато съм на контакт без да е запален двигателя и превключвам скоростите,помпата се чува на всяко превключване а не на всяко трето.
Търся и чета и според гореописания нов проблем евентуалните причини са,сфера,помпа или датчика за налягането на маслото........
Помпата я смених,определено при проба на 12 волта новата работи по-добре от моята(моята е някак си мудна,може да е някаква моя идея,бе от 2 помпи глава не боли),да е жив и здрав колегата scareface,но проблема си остана.
Остава да се пробвам със сферата и с датчика,са тук друг проблем.
Добре казвахте да си поръчам оригинална сфера,ама аз уж по-бързо да стане......
Значи имам една Ситроенска сфера,ама нито в Солун,нито в Бл-град намирам човек който да я преправи.
Искам да ви помоля,някой от вас,който е правил тази интервенция със сферата или познава човек,който да може да я преправи тая сфера да помага.
Мога да изпратя сферата и после да ми я изпрати обратно,наложен платеж с всичките му там разходи по интервенцията,труд,части и прочие.
А,ако на някой му се намира въпросния датчик и може да ми услужи с него за проба да казва.
Благодаря ви предварително!Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеСлед един неуспешен опит началото на август за подмяна на сферата със Ситроенска и пълното блокиране на Селето благодарение на телефонната помощ от страна да Добромирски колата тръгна.
Няколко дена след това ЧУДО,Селето започна да работи като по книга без да е сменяно нищо по него,да ама чудото продължи до миналата седмица.
Първо почна със стария номер,спирам на светофар,светка лампичката за Селето,изключва се от скорост и 10-15 минути не вкарва скорост без бой(като я тресна по калника там където е помпата,включва на момента,внимавайте с удрянето,малко поизкривих калника),така бе само един ден.
Сега нов номер прави,карам,почва да пиука и да свети лампата за Селето,не се изключва редовно като спра от скорост а и ако се изключи включва без проблем,но лампата си свети и си пиука,включва се пиука за 10 км може и 5-10 пъти да го направи този номер.
Важно е да спомена,че чувам помпата да работи постоянно,чувам я на 5-10 секунди,когато съм на контакт без да е запален двигателя и превключвам скоростите,помпата се чува на всяко превключване а не на всяко трето.
Търся и чета и според гореописания нов проблем евентуалните причини са,сфера,помпа или датчика за налягането на маслото........
Помпата я смених,определено при проба на 12 волта новата работи по-добре от моята(моята е някак си мудна,може да е някаква моя идея,бе от 2 помпи глава не боли),да е жив и здрав колегата scareface,но проблема си остана.
Остава да се пробвам със сферата и с датчика,са тук друг проблем.
Добре казвахте да си поръчам оригинална сфера,ама аз уж по-бързо да стане......
Значи имам една Ситроенска сфера,ама нито в Солун,нито в Бл-град намирам човек който да я преправи.
Искам да ви помоля,някой от вас,който е правил тази интервенция със сферата или познава човек,който да може да я преправи тая сфера да помага.
Мога да изпратя сферата и после да ми я изпрати обратно,наложен платеж с всичките му там разходи по интервенцията,труд,части и прочие.
А,ако на някой му се намира въпросния датчик и може да ми услужи с него за проба да казва.
Благодаря ви предварително!Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
-
Първоначално публикувано от ReDDevil Покажи съобщениеЩом като удариш по калника и помпата тръгва,четките са за смяна!Иначе става със ситроенска сфера,аз съм с такава,но наистина не си струва кушията и много точно трябва да се уцелят о-пръстените за преходника,че избива от тях след това маслото.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеАко прочетеш по-обстойно,а не между редовете,ще разбереш че помпата я е сменил вече......
Comment
-
Не мисля,че помпата е прецакана,даже и моята си мисля че е ОК,и с двете помпи работи еднакво,изключение прави новата само,че при проверка на 12 волта ток работи някак си по-динамично.И с едната и с другата едно и също,отварям вратата и помпата се чува за около 5 секунди,паля колата и помпата се чува през 5 секунди независимо дали съм на нулева или на скорост,понякога с паленето почва да свети лампата за Селето а ако не светне веднага след като потегля след няколко метра светва,светка и пиука,спира и след малко пак.Скоростите си ги реди нормално,1,2,3,4,5,задна,неутрална,няма проблем,както и в обратен ред.Не се изключва сама от скорост,просто си мига често лампата и свири.Само на контакт без да паля мотора пак ги реди нормално скоростите но помпата се включва на всяко превключване и пак свети и пищи,понеделник ще я водя на диагностика,да видим Екзаминера дали ще покаже нещо.Само с четене не става.
Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеАко прочетеш по-обстойно,а не между редовете,ще разбереш че помпата я е сменил вече......
Comment
-
Първоначално публикувано от ReDDevil Покажи съобщениеНе съм чел между редовете,някъде да пише,че е чисто нова помпата?Същият проблем беше и при мен,само че при по-силно затваряне на предния капак се оправяше и се оказа от четките,може и от буксата да е,просто няма друго под калника,че да се влияе от вибрации.
Остава да се пробвам със сферата и с датчика,са тук друг проблем.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениещом казваш,е вярно не е с нова,но все пак.........
Иначе вместо да пишеме като гламави,отивай на диагностика,да видиш как графиката на налягането пада стремглаво надолу...........
Сфера?Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениедам,налягането е променливо и пада.......
Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеE прав си,налягането е променливо и пада.......
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеИ ся кво стана,седи на място без да пипаш нищо,и налягането пада,ако е така си за сфера 1000%Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
Comment